שאלות נפוצות
צירפתי עבורכם שאלות נפוצות שאני נתקלת בהן לעיתים קרובות ושמחה להנגיש את המידע לכולם.
יש לכם שאלה נוספת? אל תהססו לפנות אליי.
שיעורים והסדרים
מדיניות הביטולים שלי מאפשרת לבטל שיעור עד 24 שעות לפני מועד השיעור.
ביטול בטווח של פחות מ24 שעות או אי הגעה יחשב וירד ממניין השיעורים.
לרוב מועדי השיעור בחבילות חודשיות הינם קבועים מראש אך ניתן לשנות באופן חד פעמי ובתנאי שהודעתם לי לפחות 72 שעות מראש (בהודעת סמס) ובהתאם לזמינות בלו"ז הקיים. לכן מומלץ מאוד לעדכן כמה שיותר מוקדם על מנת שנמצא מועד מתאים עבורכם.
ימים הלימוד אצלי בסטודיו הביתי בראשון לציון:
- ראשון – בשעות 09:00 – 21:00
- שני – בשעות 09:00 – 21:00
- שלישי – בשעות 09:00 – 21:00
- שישי – בשעות 09:00 – 16:00
בבית הספר בהרצליה (כפר שמריהו):
- חמישי – בשעות 14:30 – 20:50
כן, השיעור הוא כל שבוע לפי יום ושעה קבועה , אך ניתן לשנות במידת הצורך את זמן ויום השיעור.
מומלץ לקחת את השיעורים כל שבוע כי הלמידה תהיה עיקבית יותר ויעילה יותר אך כמובן שניתן לעשות כל שבועיים במידה וזה מתאפשר בלוח הזמנים שלי.
לא ניתן לקבל החזר כספי על שיעורים שלא נוצלו אך ניתן לשמור את מכסת השיעורים בהקפאה. כאשר מתאפשר לכם ניתן בכל עת לחזור.
שיעור בודד הוא שיעור ללא התחייבות לאחת החבילות כלומר ליום או שעה קבועה וניתן לשנות אותה מעת לעת.
לגבי ביטולים / איחורים: ניתן לדחות או לבטל אלא אם מדובר במקרה חירום, ביטול של פחות מ-24 שעות לפני השיעור התלמיד יחוייב בתשלום. כלומר אבקש להודיע כמה שיותר לפני על דחייה או ביטול.
ניתן לבצע את התשלום בדרכים הבאות: אשראי (תוספת 10% עמלה) , העברה בנקאית, ביט, פייפאל( תוספת 5% עמלה) ומזומן .
– לידעתכם – שמירת פרטי אשראי אסורה בהחלט ולכן במידה ובחרתם באפשרות זו כאשר תצטרכו לשלם על השיעורים הבאים אבקש את פרטי החיוב שוב.
המחירים קבועים ואין אפשרות לשנות או לקבל הנחה נוספת.
כן טופס הרשמה חתום הוא בגדר חובה על כולם!
– מתחת לגיל 18 חתימת הורים היא חובה.
פיתוח קול
שיעור פיתוח קול הינו 60 דקות.
אני שמחה מאוד על כך שהורים או מלווים מעורבים בתהליך אך חשוב לאפשר לתלמידים איזה שהוא ספייס. הסיבה לכך :
שיעור פיתוח קול הוא איזור שבו התלמיד צריך לקבל את מלוא החופש והפרטיות לחקור את קולו ולבנות את עצמו בצורה טובה. החלל אשר בו מתקיים השיעור הוא מקום בטוח לחקר של קולות וצלילים שעלולים להיות מוזרים ומביכים למי שלא מתנסה בעצמו.
במידה ויש קהל נוסף התלמיד עלול להתבייש ולפחד מלעשות ניסיונות בעצמו ובכך לפגוע בהתקדמות שלו.
לכן צריך לתת להתהליך לקרות לאט לאט ולא להאיץ בתלמיד.
שיעור פיתוח קול הוא הזמן שלי לתת לתלמיד את מלוא תשומת הלב וקהל נוסף. וכאשר יש שיחות טלפון, רעשים מהסלון, פתיחה וסגירה של דלת הכניסה עקב כניסות ויציאות וכו' זה עלול לפוגע בריכוז שלי ושל התלמיד.
ולכן הסביבה הלימודית חייבת להיות חופשית ונקייה מתחושות כמו: "מה יגידו עליי", "אבל זה נשמע מוזר" "מה אמא/אבא/החברה תחשוב עליי כשאני עושה את הקולות המוזרים הללו" ,
אני רואה את חדר של הפיתוח קול כמו חדר של פסיכולוג הכול נשאר בחדר ואפשר לעשות רעש כמה שרוצים בלי לחשוב מה הוא יגיד ומה היא תגיד . ^_^ וחיזוק הביטחון צריך לקחת זמן שוב לא להאיץ בו.
כל תלמיד עובר תהליך שונה ואין זמן מוגדר למתי ואיפה , התפתחות והתקדמות בפיתוח קול היא אינדיבידואלית. כמו כל דבר בחיים זה תהליך משמעותי שמטרתו להכיר יותר טוב את הקול אנושי ואת הגוף שלנו יותר טוב. לאפשר התפתחות אישית.
לא מומלץ , התפתחות והתקדמות בפיתוח קול היא אינדיבידואלית. הזמן צריך להתחלק בין 2 תלמידים, והתרגילים מסויימים יתאימו יותר לתלמיד אחד ואחרים לתלמיד אחר, מבחינת שירים ומנעד ישנו שוני בין הקולות ומבחינת הביטחון, אני רואה בכך חשיבות לפורמט של מורה מול תלמיד.
כמובן שאפשר ללמוד בזוגות אך שוב איני ממליצה.
פסנתר
יש שתי אופציות לזמני שיעור 60 דקות / 45 דקות.
זה מאוד תלוי ברמת יכולת הריכוז של התלמיד במידה ויש תלמיד צעיר – מומלץ שיעור של 45 דקות. במידה מדובר בתלמיד בוגר ניתן 60 דקות . אך מומלץ לבחור את שניהם שוב לפי רמת היכולת והריכוז של התלמיד.
לרוב בני אדם מאמינים שבשביל לנגן על פסנתר אדם צריך להיות בעל שמיעה מוזיקלית, ושיהיה לו/לה קואורדינציה מצויינת. או שצריך אצבעות ארוכות של פסנתרן, אך האמונות האלה לא בהכרח נכונות. ככל שמעמיקים בתהליך הלמידה ניתן לפתח את השמיעה המוזיקלית תוך כדי האזנה לסוגים מסויימים של מוזיקה. ניתן לפתח קואורדינציה ע"י תרגילי הנגינה וגם ע"י נגינת יצירות. לגבי אצבעות ארוכות ודקות, לא צריך – אתם תלמדו לנגן בדרך שמאפשרת לכם לנגן בטבעיות בנוחות.
יש דרישה עבור הרכבים ותזמורות לנגני ליווי בפסנתר; אך הרבה אנשים רוצים פשוט ללמוד לנגן כדי ללוות את עצמם בשירה וזה אכן מאוד מומלץ.
אך האם אפשר ללמוד נגינת ליווי בלבד?
כן , אפשר ללמוד אך רצוי להתחיל מהבסיס של נגינת בפסנתר כגון תווים, סולמות, מקצבים, ארפג'ו , סגנונות ליווי ועוד . בהמשך שתצטרכו ללמוד בכל מקרה כדי להתמקצע בנגינת סגנונות שונים..
בזכות כך יתאפשר לכם יותר לאלתר במקרה הצורך וללוות את עצמכם ואחרים בנגינה חופשית. יחד עם זאת, בהחלט יש עקרונות לנגינת ליווי אותם ניתן ללמוד אצלי 🙂
חד משמעית כן! בהחלט ניתן ללמוד פסנתר בכל גיל. כמובן שכאשר יש מוטיבציה ויכולת התמדה, אפשרי שתוך מספר שנים תוכלו להגיע לרמה טובה מאד.